Minősített fesztivál lett az Avasi Borangolás!

Hatalmas öröm, hogy az Avasi Borangolás a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését is elnyerte, így rendezvényünk büszkén viselheti a minősített fesztivál címet.

 A Magyar Fesztivál Szövetség november 18-án, Veszprémben adta át minősítő okleveleit annak az 54 rendezvénynek, amelyek 2023-ban magas színvonalú programjukkal, koncepciójukkal és különleges adottságaikkal kiérdemelték a minősített fesztivál címet. Az Avasi Borangolás oklevelét a rendezvény főszervezője, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület nevében Burgony Péter elnökségi tag és Tóth-Bodnár Krisztina, a MIDMAR Kft. megbízott ügyvezetője vette át.

A minősítés során felettébb alaposan, szerteágazó szempontok szerint vették górcső alá a rendezvényeket. Figyelték például az innovációt, a kísérletezést, az inspiráló hatást, az önálló, karakteres, markáns koncepciót, a más fesztiváloktól élesen elkülöníthető, jól kitalált tematikát. Figyelembe vették, hogy mennyire magas szakmai színvonalat képvisel a fesztivál, megjelenik-e a népművészet, bemutatja-e, kihasználja-e a település kulturális, történelmi hagyományait, szokásait, tudatosan és konkrétan részt vállal-e a település, térség értékállósága és vonzereje erősítésében. De sok más mellett a szervezettség, a tájékoztatás és a programok sokszínűsége is sokat nyomott a latba a döntés meghozatalában.

Ezért hatalmas büszkeség, hogy a közönség folyamatos pozitív visszajelzései után szakmai szemmel is elismerendőnek tartották a lokálpatriotizmusunkat, az elkötelezettségünket, a célkitűzéseinket, Miskolcért és az Avasi pincék életre keltéséért tett erőfeszítéseinket, illetve azt az ötletet, hatalmas munkát, folyamatos újítást és lelkesedést, amely az Avasi Borangolás mögött áll immár 11 éve.

Néhány, szívünknek jóleső visszajelzés a minősítés szöveges értékeléséből:

„Mindent tud a fesztivál, amit a nagyok”

„A helyszín adottságainak kihasználása példaértékű! Mások irigykedhetnek, ilyen helyszín híján soha nem lesz ilyen különleges fesztiváljuk.”

„Ez az a hangulat, amit egy fesztiváltól el lehet várni! Zsongós, borzongós, talán a végén kicsit kóválygós, de mindenképp emlékezetes!”

 Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett az Avasi Borangolás szervezésében, támogatta a létrejöttét, és jelenlétével lehetővé tette, hogy egy valódi, nyüzsgő fesztivállá nője ki magát, amely érdemes rá, hogy szakmailag is elmondható legyen róla: „Majdnem tökéletes fesztivál!”

Köszönjük, és természetesen itt nem állunk meg, nem elég az a majdnem!

Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület

facebook.com/avasiborangolas
borangolas.hu