Megújult a Borászati Információs Tanács (WIC) honlapja

A Borászati Információs Tanács (WIC) örömmel jelenti be megújult honlapjának elindítását, amely még egyértelműbben fejezi ki a borral (a kiegyensúlyozott étrend és életmód összefüggésében) és az egészséggel kapcsolatos legfrissebb, naprakész tudományos információk közlése iránti elkötelezettségét. Az új honlap friss arculatot, jobb navigációt és innovatív funkciókat hordoz és biztosítja a látogatók számára a rendelkezésre álló információkhoz történő akadálymentes hozzáférést.

Újdonságok:

  • Új logó: A Borászati Információs Tanács megújult logója.
  • Újratervezett felhasználói élmény, amely célja a tartalom felhasználóbarátabb és hozzáférhetőbb bemutatása, biztosítva a szakemberek és érdeklődők könnyű hozzáférését a keresett információkhoz.
  • Javított hírlevél funkció: Örömmel mutatunk be egy új funkciót honlapunkon. A tudományos cikkeink és adatbázisunk változatos témái iránt érdeklődő felhasználók mostantól személyre szabott hírlevelünkön keresztül havonta kapnak egyéni preferenciáikra szabott frissítéseket. Ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak az új honlapon.

Nicolai Worm, a Borászati Információs Tanács elnöke lelkesedésének adott hangot: „A Borászati Információs Tanács 2009-ben alakult meg és azóta az évek során a tudomány értelmezése és közvetítése céljából fejlődött. Nagy örömömre szolgál, hogy továbbra is segíthetem az ezekkel a témákkal kapcsolatos kutatások terjesztését, miközben ezen kiemelkedő tudóscsoport elnöke lehetek, amelynek elkötelezettsége az objektív tudományos bizonyítékok szolgáltatása iránt továbbra is erős”.

A Borászati Információs Tanács új honlapja a következő kulcsfontosságú szekciók köré épül:

  • Bor és életmód: A látogatók általános áttekintést kapnak a borral, az egészséggel és a társadalmi szempontokkal kapcsolatos legfontosabb témákról.
  • A tudomány megértése: A látogatók végigvezetése azon, hogy a honlapon elérhető tudományos információk hogyan kerülnek kidolgozásra és kiválasztásra. A különböző típusú tudományos tanulmányok és azok bizonyítási szintjének ismertetése, amely mellett elérhetővé válik egy glosszárium a leggyakrabban használt tudományos kifejezésekkel.
  • Tudományos cikkek: A Borászati Információs Tanács honlapjának központi eleme a kezdetektől fogva a legújabb tudományos publikációkkal havonta frissített központi adatbázis. Célja, hogy főként a komoly tudományos bizonyítottsági szintű publikációkat tartalmazzon, a bizonyítékok piramisát használva referenciaként.
  • Hírek: A Hírek részben olyan havi frissítések találhatók, amelyekben a Borászati Információs Tanács szakértője alaposabban elemzi és kommentálja az egyes tudományos cikkeket. Itt szerepelnek továbbá a világszerte érdeklődésre számot tartó témákban zajló tudományos események is.
  • A tények magyarázata: Ez egy rendszeresen frissülő új szekció, amely a Borászati Információs Tanács médiainformációinak archívumaként fog működni, például: infografikák, videók, referenciadokumentumok stb. számára.

 További információk a megújult honlapon: www.wineinformationcouncil.eu.