Online szimpózium a termelői integrációs szervezetek működéséről  

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az ágazati stratégiában kiemelten kezelte a termelői integráció kérdését mind a szőlőtermesztés, mint a borelőállítás területén. A jogszabályi környezet az elmúlt években lehetőséget teremtett a termelői integrációs szervezetek (TISZ) megalakítására, és jelentősen bővítette ezek működési körét és lehetőségeit. A tájékoztatás és az ágazati stratégiába foglalt célok megvalósításának elősegítése céljából a HNT az Agrárminisztériummal közösen online szimpóziumot szervez a TISZ-ek működésének kereteiről és részletes szabályairól. A tájékoztatón Lukács László úr, a Magyar Tej Termelői Szervezet Kft. ügyvezetője is beszámolót tart a Tej Terméktanács tagjainak gyakorlati tapasztalatairól.

A TISZ-ek célja a termelői összefogás erősítése annak érdekében, hogy az előállított alapanyagok vagy termékek integrációjával előnyös értékesítési feltételeket és erősebb tárgyalási pozíciót elérve, nagyobb súlyt képviselve léphessenek fel a borszőlő- és a szőlőbor piacon.
A TISZ-ekről részletes információ itt található.

Az előadás és beszélgetés formájában megtartott online tájékoztató időpontja 2023. március 28. 10:00 óra, időtartama kb. 2-3 óra.

A témához kapcsolódó kérdéseit személyesen is felteheti a tájékoztató alkalmával, vagy előzetesen megküldheti azokat a hnt@hnt.hu címre.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://hntrendezveny.wufoo.com/forms/z1oluxll1j21ktl/