Nem függeszti fel a borászati pályázatot a Miniszterelnökség

Biztosan nem függeszti fel a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program borászati felhívását a pályázat első értékelési szakaszának vége előtt. A rugalmas, gazdabarát rendszernek köszönhetően az ágazati szereplők számára elegendő idő jut felkészülni és a támogatási kérelmeket benyújtani.

A Miniszterelnökség felhívja a termelők és gazdálkodók figyelmét, hogy a 2016. július 12-én megjelent a „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című pályázat felfüggesztésére biztosan nem kerül sor az első értékelési szakasz lezárulása előtt, tehát első körben legalább 2016. október 12-ig mindenképpen lehetőség van a támogatási kérelmek benyújtására.
Az Irányító Hatóság legkorábban csak ezt követően dönthet – a rendelkezésre álló keret nagyságától függően – a pályázat esetleges felfüggesztéséről.

A Miniszterelnökség az új ciklusban fontosnak tartotta, hogy a pályázati rendszer és döntésmechanizmus egyszerűbbé, átláthatóbbá és hatékonyabbá váljon. Ennek érdekében a felhívások időben eljutnak az érintettekhez, valamint a pályázat megjelenését követően elegendő idő áll rendelkezésre a pályázati dokumentumok beszerzésére, illetve a támogatási kérelmek benyújtására. A Vidékfejlesztési Program pályázatai esetében a megjelenést követően két hónap felkészülési ideje van az érintetteknek, hogy megismerjék a felhívást és beszerezzék a szükséges dokumentumokat. A pályázat megnyitását követően értékelési szakaszonként egy-egy hónap került meghatározásra a támogatási kérelmek benyújtására.

A benyújtott kérelmek szakaszos módon kerülnek elbírálásra. Ennek értelmében a bírálati szakasz utolsó napjáig benyújtott összes pályázat értékelése együttesen történik.

A borászati pályázati felhívás részleteiről a www.palyazat.gov.hu oldalon tájékozódhatnak az érintettek.