Ne hagyja az utolsó pillanatra, kérjük ne feledkezzen meg adatszolgáltatási kötelezettségéről!

Már csak néhány nap van hátra két fontos adatszolgáltatás teljesítéséig!

I. Készletjelentés és az értékesítési jelentés

A borászati hatóság üzemengedélyével rendelkező borászati üzemek és a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (1) bekezdés 26. pontja szerinti jövedéki engedélyes kereskedők 2023. szeptember 10-ig nyújthatják be a gazdasági aktát vezető hegybíró részére a 2023. július 31-én birtokában lévő borászati termék készletről a készletjelentést és a megelőző borpiaci évben a borászati üzemből kitárolt borászati termékekről az értékesítési jelentést.

II. eBKO sorszámtartomány jelentése

Az elektronikus borkísérő okmány sorszámtartomány felhasználása elszámolási kötelezettséghez kötött. Az erre szolgáló bevallást 2023. szeptember 10-ig kell megküldeni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa részére. Az adatszolgáltatásra három lehetőség van: e-Papíron keresztül; elektronikusan hnt@hnt.hu e-mail címre vagy postai úton a 1119 Budapest, Fehérvári út 84/A. postacímre.

2023-ban a szőlő-bor ágazatban folytatott hatósági eljárásokról és teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 435/2021. (VII. 16.) Korm. rendelet 46. § (1) bekezdése szerinti szeptember 10-e benyújtási határidő vasárnapra esik, ezért a jelentések még szeptember 11-én hétfőn is benyújthatók.