Magas rangú nemzetközi kitüntetést kapott a HNT főtitkára

A Borrendek Világszövetségének (FICB) elnökétől Alan BRYDEN-től személyesen vehette át a Nemzetközi Szövetség legrangosabb elismerését a magyar szakember Budapesten. A laudációban a nemzetközi szövetség elnöke kiemelte, hogy a HNT főtitkára a szőlő-bor ágazat irányítási és szabályozási rendszerének elismert szakértője mind Magyarországon mind az Európai Unióban.

Dr. Brazsil Dávid a Szervezet alelnökeként előmozdította az FICB részvételét és tagságát a Wine in Moderation szervezetben. “A WIM célkitűzései teljes összhangban állnak a világ borrendi mozgalmainak célkitűzéseivel. A borkultúra ugyanis a tudatos borfogyasztás keretei között értelmezhető. Az FICB 2018-tól Brazsil úr közbenjárásával lett a WIM tagja.” -tette hozzá a Szövetség Elnöke.

“Alelnöki munkám során a magyar nemzet és a Kárpát-medence nemzeteinek borkultúráját képviseltem. Az elmúlt hat év legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a felvidéki Csallóközkürti Borbarátok Asztaltársasága csatlakozott a Nemzetközi Szervezethez. A felvidéki magyar társadalmi szervezet első szlovák tagként meghatározó szerepet tölt be országa további tagjainak munkájában. Kiemelten büszke vagyok továbbá a szlovén borrendi szervezetekkel kialakított baráti viszonyra. Utóbbi munkámban mindvégig számíthattam a lendvai magyar borászokra.” – emelte ki a díjazott.