INDUL AZ 5. WEBWINEWRITING VERSENY

KÉT ÚJ HNT ÁLTAL TÁMOGATOTT KATEGÓRIÁVAL

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a WebWineWriting verseny, melyre július 25-ig lehet beküldeni a nevezett írások linkjét. Az írások lehetnek frissek, de korábban posztolt cikkekkel is lehet pályázni, ha témájuk illik valamelyik kategóriához és nem régebbiek 2020-nál. Négy magyar és négy angol nyelvű kategóriában lehet majd szavazni augusztus 6-ától augusztus 15.-e éjfélig a döntősökre.

A Z generáció és a bor kategóriában idén a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa támogatásával lehetőség nyílik a kezdő, fiatal borkedvelők, szárnyukat bontogató bloggerek számára is, hogy küldjék be írásaikat gyakorlatilag bármilyen magyar borról, borokról, borvidékről, borászatról, borbárról, borútról, műfaji megkötés nélkül, sőt egy különleges könnyítéssel: csak ebben a kategóriában word dokumentum formájában is elfogadják a nevezéseket a kezdő íróktól. A cikkek nem lehetnek 10 000 karakternél hosszabbak, a zsűri pedig elsősorban azt vizsgálja majd, hogy melyik írás csinál leginkább kedvet a Z generáció tagjai számára egy kis borkóstoláshoz. Korhatár nincs, örökifjú kezdők is pályázhatnak – ha megtalálják a közös nyelvet a 26 éven aluli fiatal felnőttekkel.

Szintén a HNT kezdeményezésre egy új kategória került a versenybe: kifejezetten a lengyel célpiacra fókuszálva lengyel borszakírók és bloggerek nevezhetik angol nyelvű írásaikat a magyar borról, magyar borvidékekhez kapcsolódó élményeikről.

További információ: https://hungarianwines.eu/hnt-minden-egyes-borasz-szolgalataban/