Egy kivételes borászati szakember távozott

91 éves korában elhunyt Kovács László okleveles kertészmérnök a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott titkára, a Mathiász Borrend tagja.

Széles látókörű, szakmailag jól képzett szakemberként tapasztalatait, véleményét, kételyeit mindig megosztotta kollégáival. Jó kapcsolatot ápolt a társborvidékekkel, a szakmai szervezetekkel, szőlőtermelőkkel, borászatokkal. Rendszeresen és aktívan vett részt a szakmai közigazgatás fejlesztését szolgáló fórumokon, ahol hozzászólásaival javaslataival segítette a testületek munkáját.

A borászati jogalkotást javaslataival, véleményezéseivel szolgálta.

Gazdag életútja során mindig a szőlőtermelők és borászok érdekeit képviselte.

Szervezőként, tevékenyen vett rész a Kunsági borvidék hegyközségeinek és tanácsának megalakításában, melynek 1995-2005 között titkára volt. Az alföldi bor elkötelezettjeként sokat tett a Kunsági borvidék fejlesztése területén, a kunsági borok imázsának kialakításában, ismertségük és elismertségük érdekében. Munkája során szorosan együttműködött a Földművelési Minisztériummal, a szakmai szervezetekkel, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, közreműködött a borászattal kapcsolatos jogszabályok előkészítésében.

Szakmai életútja és a szőlő-bor ágazat iránti elhivatottsága példa értékű mindannyiunk számára.

Laci bácsi nyugodjon békében!

„Méla Halál, te nagy Szüretelő,
jöjj, hozd a kést, puttonnyal kösd a hátad,
és halkan nyisd a Pince ajtaját!”

Babits Mihály: Szüret előtt