DRS webinárium után

HELYESBÍTÉS

A webináriumon a kérdések egy részét Varga Bálit az IFUA Horváth & Partners szakértője válaszolta meg. Kérésére az alábbi helyesbítéssel egészítjük ki az elhangzottakat.

„A webináriumon azt állítottam, hogy az automatákban végzett EAN-kód azonosításhoz a fizikai minta és a címkeváltozatok rendszeres regisztrációja a rendszer túlbiztosítását szolgálja. Ez alapján a hallgatóság érthette úgy, hogy a mintaküldés és a rendszeres regisztrációs folyamat felesleges, szakmailag nem indokolt. Illetve tévesen vontunk párhuzamot a jelenlegi többutas (újrahasználható) csomagolások visszaváltási, azonosítási folyamata és a januárban induló DRS rendszerben működő folyamatok között.

Helyesbítés: a borászatok és egyéb első belföldi forgalomba hozók számára javasoljuk, hogy a regisztrációt a vonatkozó kormányrendelet és a MOHU által leírt szabályok alapján végezzék. Az aktuális MOHU szabályzatot ezen a linken érik el az italtermékek első belföldi forgalomba hozói.

A félrevezető tájékoztatásért a webinárium résztvevői, a HNT és MOHU elnézését kérem.

Varga Bálint
partner
IFUA Horváth & Partners Kft.”

A webináriumról:

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a kötelező visszaváltási rendszer (DRS) témájában 2023. október 17-én online szakmai fórumot tartott.

A webináriumon több mint 300 hegyközségi tag és szakmai érdeklődő vett részt. Az online fórum során felmerült, valamint az e-mailben megküldött kérdésekre a következő napokban igyekszünk válaszokat adni, és folyamatosan megosztjuk azokat a HNT weboldalán. A válaszok kapcsán a szakmai egyeztetéseket tovább folytatjuk a döntéshozókkal, ezért türelmüket kérjük!

A tájékoztató hanganyaga itt érhető el:

 

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. témához kapcsolódó tájékoztató és egyéb dokumentumait itt találják

Az IFUA Horváth & Partners Kft. Varga Bálint által említett, DRS témában október 12-én tartott tájékoztatóját erre a linkre kattintva tudják megnézni. Az ott bemutatott prezentáció itt érhető el.

Az Agrárminisztérium jövő héten kedden (2023.10.24.) 14:00-kor tartandó, a 2023. december 8. után előállított termékek jelölési szabályairól szóló webináriumához itt tudnak csatlakozni.