SZAKMAI ELISMERÉSEK AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Az államalapítás és Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter augusztus 18-án a Pesti Vigadóban adta át az agráriumban, a szőlő és bor ágazatban tevékenykedő, több évtizede kimagasló eredményeket elérő szakemberek elismeréseit.

Köszöntőbeszédében az agrárminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az eddig megszokott, körülöttünk lévő világ rövid idő alatt gyökeresen átalakult, ezért új válaszokat kell adni a nem várt nehézségekre. A kihívásokra összekovácsoló erőként tekintett, amik reményt adnak arra, hogy jön majd egy jobb esztendő. Mindezt jelentősen segíti az agráriumért dolgozó szakemberek tapasztalata, tudása és kitartása, ami hitet kell, hogy adjanak számunkra – mondta Nagy István.

Nagy István az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Tóth János Zoltán, Hegymagas község nyugalmazott polgármestere részére, a történelmi Badacsonyi borvidék, azon belül a Szent György hegyi borkultúra megújításában játszott szerepéért.

Tóth János Zoltán az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát vehette át Fotó: Csatlós Norbert

Továbbá Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozott Dr. Pásti György, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nyugalmazott egyetemi docense részére, a modern rozébor előállításának elméleti megalapozásáért, oktatásszervezési sikereiért.

Nagy István Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Prokai István, az Egerszalóki Hegyközség nyugalmazott hegybírója részére, a helyi szőlőtermelők és borászok szakmai munkájának hatékony támogatásáért, valamint Sághi Tamás, a Mathiász János Hegyközség nyugalmazott hegybírója részére, a helyi szőlőtermelők és borászok szakmai munkájának eredményes támogatásáért.

Prokai István Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Fotó: Csatlós Norbert

Sághi Tamás Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Fotó: Csatlós Norbert