Megnyílt a Világörökségi Bormúzeum Tokajban

Megújult Tokajban a romos Serház, az épület a jövőben a világörökségi borterületek kiállítóhelyeként, bormúzeumaként működik. Tokaj egy megnyert uniós pályázatnak köszönhetően újította fel és adott új funkciót az egykori Serháznak több mint 500 millió forintból.

Tokaj, 2015. november 10. Talajminták és szõlõvesszõk az újonnan átadott Világörökségi Bormúzeumban Tokajban 2015. november 10-én. A múzeum az Európai Unió támogatásával jött létre az önkormányzat által erre a célra felajánlott épület, a régi Serház fejlesztésével. MTI Fotó: Vajda János
Tokaj, 2015. november 10.
Talajminták és szõlõvesszõk az újonnan átadott Világörökségi Bormúzeumban Tokajban 2015. november 10-én. A múzeum az Európai Unió támogatásával jött létre az önkormányzat által erre a célra felajánlott épület, a régi Serház fejlesztésével.
MTI Fotó: Vajda János

 

A Magyarországon egyedülálló interaktív bormúzeum a tokaji kultúrnegyed befejezése is egyben – a bormúzeum összesen 2000 négyzetméteren mutatja be a Föld tíz világörökségi borterületét, köztük a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéket is, ugyanakkor Tokaj helytörténetével is megismerkedhetnek a látogatók.

Tokaj, 2015. november 10. Kiállítótér az újonnan átadott Világörökségi Bormúzeumban Tokajban 2015. november 10-én. A múzeum az Európai Unió támogatásával jött létre az önkormányzat által erre a célra felajánlott épület, a régi Serház fejlesztésével. MTI Fotó: Vajda János
Tokaj, 2015. november 10.
Kiállítótér az újonnan átadott Világörökségi Bormúzeumban Tokajban 2015. november 10-én. A múzeum az Európai Unió támogatásával jött létre az önkormányzat által erre a célra felajánlott épület, a régi Serház fejlesztésével.
MTI Fotó: Vajda János

 

A bormúzeum kialakítása a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ harmadik és egyben befejező szakasza, az épület a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ és a zsinagóga épületével egy telken található.

A múzeum bemutatkozó videója ide kattintva elérhető és megtekinthető >>