MÉG LEHET NEVEZNI A JAPAN WINE CHALLENGE BORVERSENYRE

A Japan Wine Challenge (JWC) Ázsia legrégebbi borversenyének számít, idén immár 25. alkalommal fogják megrendezni. A zsűri minden esetben hivatásos japán és nemzetközi borszakértőkből áll.

2021-ben 1.200 nemzetközi nevezés érkezett, melyeket 30 borszakértő bírált, köztük Japán vezető borszakértőjével, TANAKA Kacujuki (TANAKA Katsuyuki) úrral. A verseny díjait Takamado hercegnő személyesen adja át. 2021-ben a Degenfeld borászat Andante Late Harvest 2016-os bora platinum érmet, valamint a legjobb édes bor és legjobb organikus bor díját nyerte el, a borászat Zomborka Furmint (2016) borát pedig ezüstéremmel díjazták. A Csányi pincészet Teleki Villányi Kékfrankos (2017) bora, Gere Attila Cabernet Sauvignon Barrique (2016) bora, valamint a Törley pincészet Talisman Pinot Noir (2019) bora bronzérmet nyert.

 A verseny kiváló lehetőség a borászatainknak arra, hogy Japán elismert borszakértőinek és sommelier-nek bemutathassák boraikat. A verseny elősegítheti a japán piacra lépést és a japán importőrökkel való kapcsolatfelvételt. A 2022-es versenyre már zajlik a nevezés, a jelentkezési határidő október 7.

További információ és nevezés: https://www.japanwinechallenge.com/en/how-to-enter