MAGYAR BOROK SZÉKELY SAJTOK

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a 31. Tusványos – Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvény keretében borkóstolót tartott. A magyar borvidékek sokszínűségét az Országos Borverseny díjazott pincészeteinek kiválasztott boraival mutatta be Légli Ottó a szakmaközi szervezet elnöke.

Az eseményen nyitott fórumokon találkozhatnak a kisebbségben élő magyarok, anyaország béliek, valamint a szomszédos államokban élő többségi nemzet fiataljai és beszélgethetnek az aktuális társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális történésekről, a felmerülő problémákról és ezek megoldási stratégiáiról. Sok látogatót vonzottak a magyar és a Kárpát-medencei agrárium kérdései megvitató pódiumbeszélgetések.

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete külön figyelmet szentelt a Kárpát-medence hagyományos mezőgazdasági termékeinek bemutatására. A Tamási Áron Székely Agro Kultúra Sátor programjai között kiemelt érdeklődés mellett tartott borkóstolókon mutatta be a HNT elnöke a magyar borvidékek sokszínűségét az Országos Borverseny díjazott pincészeteinek kiválasztott boraival. A közönség a székely tejszövetkezetek kiváló sajtjait kóstolhatta a borok mellé.