MA IS SZÜKSÉG VAN AZ 1956-OS HŐSÖK HITÉRE

1956 egy igazodási és különleges erkölcsi, szellemi tájékozódási pont az egész magyar nemzet számára – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

 A miniszter a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23-a mindenki szabadságát jelenti, azoknak a szabadságát, akik magukat nem pusztán egyénként, de közösségként, sőt nemzetként határozzák meg, ragaszkodnak a nyelvükhöz, egyedülálló kultúrájukhoz, és hazának élik meg szülőföldjüket, határon innen és túl.

A tárcavezető rámutatott, hogy a magyar mezőgazdaság a kihívások ellenére folyamatosan biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport. Az agrárium nemzetstratégiai ágazat lett, amelyben a siker egyik záloga az ágazati szereplők közötti összefogás, hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy a történelmi léptékű aszály, a közelünkben dúló háborús konfliktus és az elhibázott uniós politika hatására kibontakozó gazdasági és energiaválság sem akadályozza a magyar agráriumot a helytállásban.

Nagy István az ünnepség keretében kitüntetéseket adott át. Kiemelte, a napjainkra jellemző rendkívüli időkben különös súlya van annak, ha szép számmal akadnak olyanok, akik minden nehézség ellenére hisznek magukban, és tudásukat felhasználva kiemelkedő munkát végeznek. A díjazottak teljesítménye nemcsak őket és a szűkebb környezetüket gazdagítja, hanem az egész nemzetet szolgálja a példamutatásukon keresztül – szögezte le a tárcavezető.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Tiffán Ede, a Tiffán Pincészet ügyvezetője részére, a Villányi Borvidék átfogó fejlesztési stratégiájának megalkotásáért, közösségteremtő tevékenységéért.

Tiffán Zsolt, nagyapja, Tiffán Ede nevében átveszi a díjat                                                                                                                         (Fotó AM)

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott elnöke részére, a Tokaji Borvidék minőségi megújulásában játszott kiemelkedő szerepéért.

Prácser Miklós átveszi a díjat                                                                                                                                                                   (Fotó AM)