Bemutatkozott az „Év Bortermelője 2021” cím öt jelöltje

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő közönség egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését, az Év Bortermelője címet 2021-ben. Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol közel 260 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

A tavalyi évben a pandémia okán, sajnálatos módon csak az online térben találkozhatott a nagyközönség és a szakma a jelöltekkel, az idei évben azonban újra személyesen is ünnepelhettünk a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián rendezvényen november 25-én a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzte meg, a borokhoz és az alkalomhoz illő büfé vacsorával is kedveskedek a szervezők. Az est hangulatáról a Magyar Művészeti Akadémia művészei gondoskodtak.

A győztes kilétére december 2-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

  • Figula Mihály(Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Ipacs Szabó István(Villányi borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)