A Dunavox Sera család születése

A pezsgőt a bor habzó változatát tulajdonképpen véletlenül fedezték fel. Az egész akkor kezdődött, amikor a Champagne régió borászai (a mai híres Champagne House) re kreálni próbálták a Burgundi borokat. Nem jártak azonban sikerrel, mert a térségben a hideg telek miatt leállt a pincékben tárolt bor erjedése. A hideg éghajlat gondoskodott arról, hogy az alvó élesztősejtek tavasszal újra felébredjenek és erjedésnek induljanak, ami a palackban lévő borból származó szén-dioxid gáz felszabadulását okozta. Kezdetben a palackok gyengék voltak és szétrobbantak, de amelyik túlélte finom habzóbort rejtett. A pezsgő egy különleges ital. A fogalom a 17. század óta összeforrót az előkelőséggel, és más hangulatot kölcsönöz minden összejövetelnek vagy eseménynek. A pezsgőkészítéshez türelem és bizonyos eljárások szükségesek, hogy a szőlőből az ideális ízt hozza ki. A habzást, ez a habzóborokra jellemző második erjesztési folyamatból fakad és a palack belsejében zajlik.

A Dunavox csatlakozott a habzóborok forradalmához és örömmel bővítjük kínálatunkat a pezsgőkedvelők örömére!

A borhűtőkben a nagyobb palackok – mint például a pezsgős vagy a prosecco-s üvegek – esztétikus tárolása szinte lehetetlen a polcok eltávolítása nélkül, ami csökkenti a borhűtő tárolási kapacitását. Ezért született meg a Dunavox Sera.

A Dunavox kifejlesztett egy borhűtő családot, ami nem csak méretében alkalmazkodik a nagyobb palackok tárolásához, de látványosan mutatja be azokat. A pezsgő és a habzóbor a prémium italok közé sorolandók a bor világában, ezért biztosít a Dunavox luxuskörnyezetet a tárolásukra. Halk, energiatakarékos és változtatható belső fénye (fehér, kék vagy borostyánsárga) teszi a szobája elengedhetetlen design elemévé.

Az új Sera termékcsalád három méretben érhető el, egy-vagy kétzónás változatban, fekete vagy inox keretes üvegajtóval a pezsgős és proseccos palackjai stílusos tárolásáért.

További részletek a Dunavox weboldalán: https://hu.dunavox.com/products/collection/dunavox-sera_13