A legjobb pezsgők között a Hungaria Rosé Extra Dry

Egyedülálló sikerrel zárta szereplését a Franciaországban megrendezett világversenyen a Hungaria pezsgő egyik legifjabb terméke, a Hungaria Rosé Extra Dry. Nem “csupán” aranyérmet szerzett, hanem a világ TOP10 legjobb pezsgője közt végzett a francia Effervescents du Monde 2020 világversenyen. A Hungaria Rosé Extra Dry mellett francia és olasz versenytársak kerültek a legjobb tíz közé.

19 ország 479 buborékos tétele csapott össze. Közülük lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült a magyar pezsgő, amely ez alkalommal a szoros verseny és a döntetlen helyezések miatt valójában tizenkettő tételt sorol, és a Hungaria mellett csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta.

A 18. alkalommal megtartott versenyen 80 főből álló nemzetközi zsűri vizsgálta szigorú minőségi elvárások mentén a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között minősítették a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők.
Külön öröm, hogy 2019 után másodszor került Hungaria Rosé Extra Dry a legjobb tíz közé.