5. WebWineWriting – elindult a szavazás!

Az idén először videós kategóriával bővült WebWineWriting nemzetközi borszakíró-versenyre ezúttal összesen 61 nevezés érkezett. A legtöbb nevezés hazai, a külön lengyel borszakírókra kiírt kategória is népszerű volt, és érkezett még pályázat az Egyesült Királyságból, Svédországból, Dániából, Olaszországból, az Egyesült Államokból, Spanyolországból. A 8 kategóriát mind más-más zsűritagok bírálták, a Béres-kategória zsűrijében ott volt többek között Rose Murray Brown MW, a Koch-kategóriában Katie Mather brit újságíró, a lengyel kategóriában Wojciech Bonkowski vezető lengyel borszakíró, a videós kategóriában pedig Noah Kite amerikai énekes és dalszerző, a Wine Spectator videóversenyének egyik kiemelt szereplője. A Béres magyar nyelvű kategóriájában már a zsűri meghirdette a győztest, ugyanis Dékány Tibor írása kiemelkedett a mezőnyből. A többi kategóriában azonban elindult a szavazás, amely egészen augusztus 15-én 23.59 percig tart. A tét nem kevés: minden kategóriagyőztes részt vehet a Béres Szőlőbirtokot, a Koch Pincészetet érintő és a pannonhalmi Hungarian Gettogether rendezvényt is magában foglaló 4 napos bortúrán, mesés borokat is kapnak, a négy hazai kategóriát együttvéve is a legtöbb szavazatot gyűjtő versenyző pedig megnyerheti az őszi spanyolországi 4 napos, all inclusive pezsgőtúrát.

Az egyes kategóriák döntőseinek írásait a következő linkeken lehet elolvasni, a videókat pedig megnézni, és itt történik a szavazás is:

Béres-kategória angol nyelven

Béres Vineyard celebrates its 20th anniversary

Béres-kategória magyar nyelven – itt szavazás nincs, de Dékány Tibor írását érdemes elolvasni

20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

Koch-kategória angol nyelven

Koch Winery, the home of happy grapes

Koch-kategória magyar nyelven

Koch Borászat, a boldog szőlők otthona

HNT-kategória lengyel nyelven

HNT – in the service of every single winemaker

HNT-kategória magyar nyelven – erre a kategóriára érkezett a legtöbb nevezés, a Z generációt megszólítani kívánó írások között igazi gyöngyszemeket fedezett fel a zsűri!

HNT – minden egyes borász szolgálatában

Videós kategória magyar nyelven

Hungarianwines.eu – minden a magyar borról, angolul

Videós kategória angol nyelven

Hungarianwines.eu – the latest news, events, places to go