4. BORÉRT Konferencia és BorTÚRA – 2022 január 27.

A BorÉrt Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus napját 2022. január 27-én a városligeti Vajdahunyadvárban. A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehetőségeket bemutató konferenciát követően Magyarország számos borvidékének kínálatával ismerkedhetnek meg egy bortúrán, ahol a terítéken a 2022-ben piacra kerülő bortételek lesznek megtalálhatóak.

A konferencia fő témái:

A korábbi éveknél talán még izgalmasabb, változatosabb és aktuálisabb témák várnak a konferencia résztvevőire, így jó lesz mielőbb regisztrálnia annak, aki be akar jutni.

A konferencián az Agrárminisztérium részéről Feldman Zsolt, államtitkár a 2021 decemberében zárult Közös Agrárpolitika reformjának borágazatot érintő változásairól tart majd előadást.

Vajon milyen borturisták vagyunk? A konferencia egyik érdekessége lesz, hogy a résztvevők első alkalommal hallhatnak a Magyar Turizmus Ügynökség megbízásából készített országos borturisztikai felmérésről.

A korábbi éveknél lényegesen nagyobb támogatási keretösszegből gazdálkodhat az Agrármarketing Centrum 2022-ben. Ondré Péter, a szervezet igazgatója a borértékesítést segítő programokról fog beszélni.

Weidel Walter a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét mutatja be.

A vidékfejlesztési forrásokból elérhető jelentős bormarketing forrásokhoz mikortól és milyen feltételek mellett lehet majd hozzájutni? Erre a kérdésre is választ kapunk a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa előadójától, aki a szervezet közösségi bormarketing területén a 2021-ben elért eredményekről, illetve a 2022-ben várható tervekről is beszélni fog.

A konferencia második felében a díszvendég Mátrai borvidék megújulásáról, terveiről, hallhatunk majd előadást.

A MATE előadói a borturizmus a felsőoktatásban témáját járják körbe, illetve az érzékszervi jellemzők szerepét mutatják be a borturizmus összefüggésében.

BorÉRT BorTÚRA

A megújult kiállítási programon a konferenciát követően borokkal és gasztronómiai termékekkel, turisztikai szolgáltatásokkal lehet ismerkedni. Terítéken lesznek a 2022-ben piacra kerülő bortételek. A nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva barangolhatja be Magyarország borvidékeit.

Az esemény társzervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szakmai partnere a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

További információ: http://koccintas.hu/