Újabb támogatási intézkedés társadalmi egyeztetése indult el

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Államtitkársága az elmúlt napon, július 4-én elindította a VP3-3.1.1-19 Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása elnevezésű felhívás-tervezet ún. „társadalmi egyeztetését”. E folyamat célja, hogy az egyes támogatási intézkedések tervezetéről akár szakértők, akár maguk a potenciális kedvezményezettek véleményt nyilváníthassanak.

A támogatási intézkedés célja, hogy ösztönözze a termelőket az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerekben való részvételre, és ezáltal a magasabb hozzáadott értékű és minőségű termékek, élelmiszerek előállítására. A szőlő-bor ágazatban a minőségrendszerekben való részvétel az egyes földrajzi árujelzők használatát (oltalom alatt álló eredet-megjelölés, vagy földrajzi jelzés használatát) jelenti. A minőségrendszerekhez történő csatlakozás vagy az oltalom alatt álló elnevezés első használatának dátuma nem lehet korábbi, mint 2014. január 1.

Sikeres pályázat alapján a kedvezményezettek évente (de legfeljebb 5 évig) 1000 euró-nak megfelelő átalány-támogatásban részesülhetnek. Az intézkedés tervezete az alábbi címen érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/trsadalmi-egyeztetsen-a-mezgazdasgi-termelk-eu-s-s-nemzeti-minsgrendszerhez-trtn-csatlakozsnak-tmogatsa-elnevezs-felhvs-tervezete

Az észrevételek, javaslatok a https://www.palyazat.gov.hu/partnersgi-egyeztetsi-folyamatok-2014-2020 web-oldalon leírtak szerint juttathatók el a Vidékfejlesztési Államtitkársághoz, a „Partnerség Fórum” menüpont használatával, legkésőbb 2019. július 14-ig.