Tájékoztatás az ügyintézés menetéről a járványegészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban

Tisztelt Hegyközségi Tag!

A koronavírus (COVID-19) járvánnyal kapcsolatosan több intézkedést vezetett be Magyarország Kormánya. A járványügyi helyzet egyelőre nem indokolja a hegybírói, regionális titkári és titkársági ügyintézés felfüggesztését, hiszen a Kormányhivatalok és a NÉBIH is folytatják munkájukat.A járványveszély csökkentése miatt ugyanakkor megelőző intézkedések bevezetése indokolt annak érdekében, hogy csökkentsük a hegyközségi irodákban dolgozó hegybíró és adminisztrátor kollégák, illetve a titkársági munkatársak megfertőzésének veszélyét.

Kérjük, hogy a személyes hegyközségi ügyintézést a szükségesen minimális mértékre csökkentsék. Ennek érdekében előzetesen telefonon egyeztessenek időpontot a kollégákkal. 

Kérjük továbbá, hogy a szükséges igazolások, engedélyek, származási bizonyítványok, okmányok kérelmeit emailen, vagy E-papír (www.epapir.gov.hu) formájában szíveskedjenek előzetesen megküldeni a kollégák részére, akik a dokumentum átvételére előre egyeztetett módon nyújtanak lehetőséget.

A koronavírus járvány kihatással van az Európai Unió, így hazánk gazdasági kapcsolataira egyaránt. A kormany.hu weboldalon és a médiában megjelent gazdaságvédelmi akciótervek kidolgozását az Agrárminisztérium is megkezdte. Tájékoztatom Önöket, hogy a HNT elnökségi tagjainak visszajelzései alapján a HNT egy előzetes szakmai előterjesztést nyújt be az Agrárminisztériumnak ezzel összefüggésben.