Borászati szekcióülések előadásai:

I. szekció: Szekcióvezető: Dr. Kállay Miklós, emeritus professzor

1. Új szempontok a változó világban, kihívások, a SO2 szerepe a borászati technológia során

Előadó: dr. Kállay Miklós
Korreferátum: Garamvári Szőlőbirtok képviselője Baranyai Péter, Dr. Bene Zsuzsanna borász, Bene Pincészet

2. Pezsgés a borokban: a CO2 jelentősége, oldott oxigén kérdése.

Előadó: Restás Tibor ügyvezető, Bubicon Kft.
Korreferátum: Csiszkó Gábor főborász / Varga Máté, Varga Pincészet

II. szekció: Szekcióvezető – Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, tanszékvezető egyetemi docens

1. A battonage jelentősége, megoldásai.

Előadó: Nyitrainé Dr. Sárdy Diána
Korreferátum: Nyúlné Dr. Pühra Beata főborász, Nyakas Pince és Lamport József főborász, Thummerer Pince

2. Brettes jelleg, karakter nyomon követése analitikai és érzékszervi szempontból

Előadó: Barátossy Gábor igazgatóhelyettes, NÉBIH
Korreferátum: Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, dr. Sólyom-Leskó Annamária egyetemi adjunktus, SZIE KERTK Borászati Tanszék, Gere Attila és Forgács Balázs, Gere Pincészet